U Press Podcast

Optagelsen af debatarrangementet ”Litteraturkritikken før og nu” fra Københavns Universitet tirsdag 22. maj 2018 gengives let forkortet i denne podcast.

Temaet er hvordan litteraturkritikkens guldalder kunne blive i fremtiden.

Anledningen er udgivelsen af Marianne Stidsens nye bog Levende litterater – samtaler om kritikkens guldalder (U Press, maj 2018)

Digitaliseringen af en lang række værker giver optimisme i forhold til ’hvad vi ved hjælp af teknologi kan fiske op af det store ukendte i verdens teksthave’. Det forklares desuden hvad der ligger i et nyt credo om at ’litteratur ikke er kritikkens objekt, litteratur er kritikkens optik’. I en ny horisont ændrer synet på litteratur sig væk fra ideen om ’det litteræres selvgyldighed’ og hen imod litteratur forstået som en kilde til at løse problemer på andre områder, fx at bruge verdenslitteratur til terapi i en medicinsk sammenhæng.

Medvirkende: Marianne Stidsen – Christian Benne – Horace Engdahl – Lasse Horne Kjældgaard – Isak Winkel Holm – Natalie Kaas Pontoppidan

Moderator: Jacob Ølgaard Nyboe

Læs mere

U Press Lydbøger

“Glem ikke Heidi – lydmontagen” er et supplement til bogen “Glem ikke Heidi” med Bonnichsen i hovedrollen. En juraprofessor, en filosof, en præst og en politihistoriker bidrager til at trække sagens etiske linjer op.

Medvirkende: Eva Smith, Adam Diderichsen, Pernille Østrem og Frederik Strand. Tilrettelægning: Birgitte Langsted. Lydredigering: Andreas Holtti. Musik: Adrianna Krikl: “Every Way”; Podington Bear: “Sad Cyclops”, “Heavy Flutter” og “Cloud 9”.

Læs mere