U Press Podcast

Vi tænder mikrofonen for en række af Danmarks mest anerkendte forskere og forfattere.

Hør nogle af forfatterne til serien Babette, der bygger bro mellem alle med interesse for dansk litteratur, sprog og billedkunst hjemme og ude i verden.

 

 1. Klimaet og kunstneren: Charlotte Weitze om sin essaybog

  Som skønlitterær forfatter har Charlotte Weitze gennem sine seneste værker skildret vores forhold til naturen og klimakrisen. I hendes store essay ”Klimaet og kunstneren”, undersøger hun med udgangspunkt i sit eget liv, hvordan vi i mødet med kunsten kan finde vores egen måde at involvere os i klimaforandringerne på. Den anden episode af U Press Podcast er et supplement til bogserien Babette med en række udgivelser om danskere, der hen over landegrænser har ydet deres ypperste til kunst og forskning - ligesom Babette gjorde det med sin kogekunst i Karen Blixens fortælling om Babettes gæstebud. Vært og tilrettelægger: Birgitte Langsted
  Læs mere
 2. Tradition og nybrud: Else Marie Bukdahl om Johannes Wiedewelt

  Else Marie Bukdahl, tidligere rektor for det Kgl. Danske Kunstakademi, har skrevet en ny bog om en overset figur på den danske kunstscene: billedhuggeren Johannes Wiedewelt. Bukdahl fortæller om hans betydning for kunst og kunstteori, og om hvordan han har været en inspiration, da hun selv var rektor og underviser.

  Den første episode af U Press Podcast knytter sig til bogserien Babette, en række udgivelser om danskere, der hen over landegrænser har ydet deres ypperste til kunst og forskning – ligesom Babette med sin kogekunst gjorde det til kunstnerens kald at yde sit ypperste, i Karen Blixens fortælling om Babettes gæstebud.

  Vært og tilrettelægger: Birgitte Langsted

  Læs mere