Om Café Monde

Salut au monde!

Med Walt Whitmans hej til verden hilser forlaget Café Monde velkommen ombord på en jordomrejse, en odyssé i tid og rum, der begynder her. Forlaget hører hjemme i Danmark, derfor er navnet fordansket lidt, og vi er tilbøjelige til også at tilpasse udtalen, så ‘månesonde’ rimer på Café Monde [mʌndə]. Læsere ledes på vej af forfattere fra nær og fjern. Fælles for dem er en vilje til at række hånden frem, tage os med gennem livet ad ukendte stier. Forfattere ved forlaget kan deres håndværk, engagementet er kunstnerisk uden at bøgerne lukker sig om sig selv, holdningen vidner om en vending udad imod naturen og verden. Deraf navnet.

’Monde’ er egentlig verden forstået som et velordnet univers. Ordet er fransk, det stammer fra det græske ’kosmos’ – oversat til latin: ’mundus’. I den oprindelige betydning kan det rumme alle modsætninger i sig, både himmel og jord. Ikke mindst har ’monde’ skønhed som et bestemmende princip.

Forlaget Café Monde er åbnet 4. maj 2021. Det er et skønlitterært imprint til det akademiske independentforlag U Press. Forlæggerens arbejdssted er det samme her som ved bogserien Babette: Sorø Akademis historiske bibliotek. Der er højt til loftet og vidt til væggene. Café Monde er en verden befolket af levende og døde forfattere fra øverste hylde. Mød forlæggeren her.