Litteraer_reformation_forside_web

Pil Dahlerup: Litterær Reformation

DKK499.95

JUBILÆUM 2017 REFORMATIONEN

★★★★★★ Seks stjerner: “stor, kyndig fremstilling af den litterære aktivitet, som Reformationen udløste” (Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten).

“burde egentlig stå i ethvert dannet hjem ved siden af Bibelen og Salmebogen” (Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen).

♥♥♥♥ “original litteraturhistorie” (Politiken).

“en flot gave til reformationsfans” (Kulturkapellet).

“øger vores viden om Reformationen” (Kristeligt Dagblad).

 

Selvfølgelig var Martin Luther først og fremmest teolog, og hans historiske indsats er religiøs. Men han skrev og tænkte som en digter.

Luthers forfatterskab blev den store inspiration for tidens danske litteratur. Alle genrer blev gennemgribende forandret. De fleste forfattere antog Luthers lære om frelse ved tro, men de forstod ikke hans syn på gerning, eller også var de uenige. Luthers ændring af Maria-billedet blev kun tøvende modtaget og slog aldrig igennem i fuld skala. Men Gud, der i Davids Salmer var Herre, blev også i Danmark en kærlig eller vred Fader.

Luthers stil var ikke sådan at efterligne. Med ham kom også problemet om forholdet mellem religion og æstetik. De danske løsninger var mange, resultaterne blandede, men grunden blev lagt til senere tiders protestantiske litteratur, bl.a. den store salmedigtning.

De var grove i munden, disse første protestanter, ikke mindst Luther selv. Polemikken giver det hele en kant, som man ikke kan se bort fra.

Køb bogen her

For salg til institutioner henviser U Press til de gængse online-boghandlere, hvor man blot skal oprette sig som EAN-kunde

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Pil Dahlerup: Litterær Reformation”