
Interkulturel pædagogik – Kulturmøder i teori og praksis
FREMTIDENS INTERKULTURELLE PÆDAGOGIK ER TVÆRFAGLIG
Viden om kulturmøder bruges i stadig flere dele af det danske samfund. Feltet interkulturel pædagogik spiller en stigende rolle i uddannelsesudveksling, sprogindsatser, udviklingsbistand, internationale organisationer og flygtninge og indvandreres integration. I en globaliseret verden opstår vanskelige spørgsmål, som her behandles i teori og praksis: Hvad ved vi om kommunikation og gensidig forståelse i mellemkulturelle sammenhænge? Hvad sker der, når minoritetsgrupper udsættes for kritik ikke bare fra majoriteten, men også fra egne rækker? Hvilken rolle spiller sprog for tosprogede børn og deres livsvilkår? Hvad sker der, når skoler udbreder bestemte værdier og kulturer? Hvordan kan casearbejde forberede mennesker til virkelighedens mangfoldighed, og hvordan kan vi lære, opdrage, undervise og uddanne dem? Bogen henvender sig til studerende på pædagogiske universitets- og professionsuddannelser i Danmark. Fremtidens interkulturelle pædagogik er tværfaglig, og emnet fordeler sig på tre temaområder: pædagogisk indsats og kulturmøde; etnisk og social differentiering; sprog, kultur og kognition. Redigeret af Peter Hobel, Helle Lykke Nielsen, Pia Thomsen og Lilli Zeuner. Køb bogen her For salg til institutioner henviser U Press til de gængse online-boghandlere, hvor man blot skal oprette sig som EAN-kundeKøb bogen hos din fortrukne boghandler
DKK 275,00
Udgivelsesdato: 20150913

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Christine Wunnicke
Christine Wunnicke er født 1966, bosat i München og forfatter til en lang række prisbelønnede fortællinger. Romanen "Damen med den bemalede hånd" sikrede hende årets Wilhelm Raabe-Literaturpreis og en shortlisting til Deutscher Buchpreis. Wunnicke er en af de bedst bevarede hemmeligheder i tysk samtidslitteratur, til trods for at hun har været i branchen i over tyve år, skrevet en stribe anmelderroste romaner og fortællinger samt et utal af hørespil.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Eugen Ruge
Eugen Ruge er født 1954 i Soswa i Uralbjergene i det vestlige Rusland, og han begyndte sin forfatterkarriere med at skrive skuespil og radiospil. For romanen "I tider med aftagende lys" modtog han Deutscher Buchpreis. Hans families historie er præget af sovjettiden, og det er også et dyk ned i den kommunistiske bedstemor Charlottes kadrearkiver der har inspireret Ruge til at skrive "Metropol", hans nyeste roman (2019, da. 2021).

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Trine Andersen
Trine Andersen, f. 1969, debuterede med novellesamlingen Hotel Malheureux i 1995, som hun modtog BogForums Debutantpris for. Siden har hun udgivet bøger i alle genrer; romaner, digtsamlinger og noveller. For sit forfatterskab er hun belønnet med flere præmieringer fra Statens Kunstfond
og med Danske Autorers Hæderspris. Hun har rejst over hele verden, blandt andet i Afghanistan og i flere lande i Afrika. – "Fire fortællinger om kærlighed" er udkommet 11. januar 2022.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Vibeke Vasbo
Forfatteren Vibeke Vasbo (f. 1944) er en af kvindekampens superaktivister, hun har været virksom deltager i studenteroprøret, medstifter af rødstrømperne i Danmark, blandt initiativtagerne til den første kvindelejr på Femø, er tidligere sygehjælper, kranfører, lærer og meget andet. – Vasbos kvindepolitiske erindringer "Denne gang går vi hele vejen" er udkommet 8. marts 2022.