Efter litteratur

Alain Finkielkraut

Køb bogen hos din fortrukne boghandler

Udgivelsesdato: 15. december 2023
Forfatteren

Alain Finkielkraut

Presse

“Finkielkrauts lille pamflet er i sig selv et forbilledligt eksempel på, at det skrevne ord er den teknologi, som hjalp os med at tænke.”

– Kathrine Tschemerinsky, Weekendavisen

 

“Forrygende fransk forsvar for klassisk dannelse … Det er modigt og vedkommende at berige bogmarkedet med denne form for kulturkritik.”

– Rasmus Vangshardt, Kristeligt Dagblad

 

“Han er den franske filosofis tradition tro … pointerne er egentlig ret enkle: Vesten hader sig selv og er plaget af misforstået dårlig samvittighed og i gang med at opgive egne ideer og værdier … Alain Finkielkraut er irriterende og unødvendig polemisk, men en viljefast stemme, der ikke tier i disse fanatiske tider. De stemmer er der brug for. Og opfordringer til at læse vild og utæmmet litteratur kan ikke gentages mange gange nok.”

– Bo Heimann, POV International

 

“Ifølge Finkielkraut er vi overmandet af en woke identitetspolitik, der udøver en form for Twitter-terrorisme, der gør verden flad, endimensional og stupid. Det hele handler om at have ret og om at få ret.”

– Mikkel Bruun Zangenberg, Frihedsbrevet

 

“Tykke strømme af galde, rettet mod samtiden og dens uudholdeligt ‘wokeistiske’ repræsentanter (…) Tesen i den korte ‘Efter litteratur’ finder man klart opsummeret på bogens sidste linjer. Litteraturen er nuancernes værk, og da tiden hader nuancer, hader den implicit og eksplicit også litteraturen.”

– Matthias Dressler-Bredsdorff, Information

 

“Velskrevet og velargumenteret samfundskritisk debatbog”

– Bibliotekernes lektørudtalelse