Vildfugl og verdensborger – Tretten fortællinger om Estrid Ott og hendes tid.

Lotte Thrane: Vildfugl og verdensborger – tretten fortællinger om Estrid Ott og hendes tid

DKK399.95

GENOPLIVER EN GLEMT HELTINDE

♥♥♥♥♥ Fem hjerter i Politiken: “Inspirerende og utraditionel biografi”

Anne Knudsen i Weekendavisen: “Det er uhyre fortjenstfuldt, at litteraturforskeren, dr.phil. Lotte Thrane nu udgiver en bog om Estrid Otts liv og virke, grundigt researchet og med et helt fantastisk billedmateriale”

Information: “… viser hvordan Estrid Otts personlige tilværelse i ekstraordinær grad kom til at eksemplificere den almene udvikling i kvindernes stilling som samfundsborgere … genopliver en glemt heltinde”

 

Børnebogsforfatteren, globetrotteren, feministen Estrid Ott (1900-67) er en af det 20. århundredes mest banebrydende danske kvindeskikkelser. Hun debuterede på Gyldendal som 17-årig, blev som ung journalist sendt på jorden rundt-rejse af en stor dansk avis, og hendes bøger om stærke piger har fungeret som undergrundslitteratur for mindst tre generationer af unge kvinder.

Estrid Ott er også foregangskvinde med sin solidariske holdning til de mindste. Udgangspunktet er forbløffende antiautoritært. Hun skrev kritisk om samfund, kønsroller, skole og opdragelse, og et opgør med overdreven beskyttelse af børn går som en rød tråd gennem hendes værk. Forfatterskabet er snævert forbundet med periodens idéstrømninger. Med afsæt i den tidlige kulturradikalisme og spejderbevægelsen ligger det pludselig snublende tæt på heroisme og fascisme i 1930’erne, før det munder ud i en hyldest til verdensborgeren i 1950’erne og 60’erne.

I denne kulturhistoriske biografi bliver Estrid Otts eventyrlige liv og store forfatterskab nærlæst og ført ajour af Lotte Thrane, der tidligere er blevet hædret med Dansk Forfatterforenings faglitterære pris for Tusmørkemesteren. Vildfugl og verdensborger er illustreret med mere end 100 fotografier, tegninger og sjældne bogomslag; meget af det er i privateje og aldrig vist før.

Køb bogen her

Køb e-bogen her

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Lotte Thrane: Vildfugl og verdensborger – tretten fortællinger om Estrid Ott og hendes tid”