9788793060951

Marianne Stidsen: Den nordiske MeToo-revolution 2018 – og dens omkostninger (181 s.)

DKK250.00

DEN NORDISKE METOO-REVOLUTION 2018

★★★★ (Kristeligt Dagblad)

“Hvis man virkelig vil til bunds i, hvad der kronologisk set skete, da #MeToo var på sit højeste, er Stidsens bog et godt sted at begynde” (NORDJYSKE, Nanna Holm Hansen)

 

#MeToo blev en af de mest spektakulære kulturbegivenheder i Vesten i 2018, og en af de voldsomste, 50 år efter 1968. Det gælder også i de nordiske lande, hvor bevægelsen har fået sin måske stærkeste gennemslagskraft uden for Nordamerika.

I sit essay, som er den første samlede fremstilling af #MeToo i Norden, giver lektor og medlem af Det Danske Akademi Marianne Stidsen indblik i bevægelsens aftryk på nordisk kulturliv. Hendes fokus er på tre konkrete sager – om Københavns Universitet, Det Svenske Akademi og Forfatterskolen i Danmark – som hun selv har været med til at debattere.

Tilgangen er humanistisk og kritisk. Ligeret forsvares, særret udfordres. Den overordnede pointe er, at #MeToo-revolutionens særlige amokløb i Norden må ses som udtryk for et politisk og værdimæssigt skred, hvor de sociale menneskerettigheder ikke længere supplerer de civile: Retten til ikke at blive krænket truer snarere den balance mellem lighed og frihed, som er grundlæggende for den nordiske velfærdsmodel.

 

”… den ’personlighedens individualitet og fremhævelsen af dens særegenhed’, som Erich Fromm talte om – og talte om som det værdifuldeste af alt – synes at være blevet afskaffet med et fingerknips. 200 års civilisationskamp forgæves! Hvis man ser det ud fra et liberalt humanistisk synspunkt.”

 

BOGEN ER UDKOMMET 12. JUNI 2019

Køb bogen hos din boghandler – eller bestil den her eller her eller her

ELLER køb e-bogen HER

 

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Marianne Stidsen: Den nordiske MeToo-revolution 2018 – og dens omkostninger (181 s.)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *