
Pædagogprofessionens historie og aktualitet (bd. 1+2)
PÆDAGOGERNE FÅR ET DANMARKSHISTORISK LØFT
”… an important contribution to the field of educational history in the Nordic countries […] a remarkably vivid and comprehensive image of the history of early care and education emerges in these expertly written and well-researched volumes.” NORDIC JOURNAL OF EDUCATIONAL HISTORY Ophold i institutioner er blevet et vilkår for danske børn. Over 95 % af os tilbringer barndommen i vuggestuer, børnehaver, aldersintegrerede institutioner eller dagpleje, før vi kommer i skole. Hvor stammer denne konstellation mellem familien, børneinstitutionen og skolen fra? hvorfor opstod den? Og hvordan har den udviklet sig? Pædagogprofessionen får med disse bøger et Danmarkshistorisk løft. Dens udvikling viser sig at være vævet sammen med den bredere historie om ændrede børnesyn og familiesyn, fattigdom og klassekamp, kønsroller og kvindekamp, befolkningspolitik, sundheds-og socialpolitik, familiepolitik og børnepolitik – kort sagt statens forhold til befolkningens børn. I bind 1 tegnes de lange linjer i børnehavens og pædagoggerningens historie fra de første asyler i 1820’erne og de første børnehaver fra 1871 over de tidligste uddannelsesinitiativer i årene omkring 1900, videre til Dagtilbudsloven i 2007 og frem til den seneste reform af pædagoguddannelsen i 2014. Centralt i bind 2 står striden om grundlaget for pædagogfagets viden fra det moderne gennembrud og helt frem til i dag. Køb begge bind her Køb begge bind som e-bog her For salg til institutioner henviser U Press til de gængse online-boghandlere, hvor man blot skal oprette sig som EAN-kundeBestil bogen hos din fortrukne boghandler
DKK 499,95
Udgivelsesdato: 5. april 2015

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Christine Wunnicke
Christine Wunnicke er født 1966, bosat i München og forfatter til en lang række prisbelønnede fortællinger. Romanen "Damen med den bemalede hånd" sikrede hende årets Wilhelm Raabe-Literaturpreis og en shortlisting til Deutscher Buchpreis. Wunnicke er en af de bedst bevarede hemmeligheder i tysk samtidslitteratur, til trods for at hun har været i branchen i over tyve år, skrevet en stribe anmelderroste romaner og fortællinger samt et utal af hørespil.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Erik Fosnes Hansen
Erik Fosnes Hansen blev født 1965 i New York, voksede op i Oslo og anses i dag for at være en af Norges største forfattere. Det var en litterær sensation da den bare 20-årige debutant med internationalt format i 1985 udgav Falketårnet. Fosnes Hansens udgivelser vækker opsigt verden over, hans bøger er oversat til 36 sprog, også de øvrige romaner foreligger på dansk: Salme ved rejsens afslutning (opr. 1990), Beretninger om beskyttelse (1998), Løvekvinden (2006), Et hummerliv (2016). For sine bøger har han modtaget en række priser, deriblandt i Norge Riksmålprisen, Cappelenprisen, P2-lytternes romanpris og Willy Brandt-prisen.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Eugen Ruge
Eugen Ruge er født 1954 i Soswa i Uralbjergene i det vestlige Rusland, og han begyndte sin forfatterkarriere med at skrive skuespil og radiospil. For romanen "I tider med aftagende lys" modtog han Deutscher Buchpreis. Hans families historie er præget af sovjettiden, og det er også et dyk ned i den kommunistiske bedstemor Charlottes kadrearkiver der har inspireret Ruge til at skrive "Metropol", hans nyeste roman (2019, da. 2021).

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Mads Bunch
Mads Bunch vandt for nylig førsteprisen for bedste kortfilmmanuskript ved Golden Short Film Festival. Han er grundlægger af CPH: School of Creative Writing. Dreng er hans litterære debut.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Sigrid Nunez
Sigrid Nunez, f. 1951 i New York City, er en prisbelønnet amerikansk forfatter. Hun er medlem af American Academy of Arts and Letters, har udgivet otte romaner, bidraget til flere antologier og står desuden bag Sempre Susan, memoirer om Susan Sontag. Ud over sit forfatterskab har hun skrevet for bl.a. The New York Times, The New York Review of Books, Harper’s og The Wall Street Journal.
For romanen En ven vandt Nunez National Book Award. Hendes bøger er oversat til 30 sprog.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Trine Andersen
Trine Andersen, f. 1969, debuterede med novellesamlingen Hotel Malheureux i 1995, som hun modtog BogForums Debutantpris for. Siden har hun udgivet bøger i alle genrer; romaner, digtsamlinger og noveller. For sit forfatterskab er hun belønnet med flere præmieringer fra Statens Kunstfond
og med Danske Autorers Hæderspris. Hun har rejst over hele verden, blandt andet i Afghanistan og i flere lande i Afrika. – "Fire fortællinger om kærlighed" er udkommet 11. januar 2022.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Vibeke Vasbo
Forfatteren Vibeke Vasbo (f. 1944) er en af kvindekampens superaktivister, hun har været virksom deltager i studenteroprøret, medstifter af rødstrømperne i Danmark, blandt initiativtagerne til den første kvindelejr på Femø, er tidligere sygehjælper, kranfører, lærer og meget andet. – Vasbos kvindepolitiske erindringer "Denne gang går vi hele vejen" er udkommet 8. marts 2022.

Forfatteren
Læs mere
Læs mindre
Walt Whitman
Walt Whitman, 1819-1892, omtales bl.a. som ”Amerikas verdenspoet” (Poetry Foundation) og er især kendt for sit værk Leaves of Grass som han udgav i 1855 og udviklede i nye versioner gennem resten af sit liv – inkl. Sang om mig selv, digterens mest indflydelsesrige tekst.