U Press
  • Bøger
    • Seneste udgivelser
    • Kommer snart
    • Forfattere
    • Få forlagenes nyhedsbrev
  • U Press
    • Læs om U Press
    • Kontakt U Press
    • Fagområder
    • Indsend dit manuskript
    • Forfattere
    • Få et Peer-Review
    • Mød forlæggeren
    • Lad U Press redigere din artikel
  • Babette-serien
    • Læs om Babette-serien
    • Kontakt Babette-serien
  • Café Monde
    • Læs om Café Monde
    • Kontakt Café Monde
    • Forfattere ved Café Monde
    • Indsend dit manuskript
  • English
U Press
  • Bøger
    • Seneste udgivelser
    • Kommer snart
    • Forfattere
    • Få forlagenes nyhedsbrev
  • U Press
    • Læs om U Press
    • Kontakt U Press
    • Fagområder
    • Indsend dit manuskript
    • Forfattere
    • Få et Peer-Review
    • Mød forlæggeren
    • Lad U Press redigere din artikel
  • Babette-serien
    • Læs om Babette-serien
    • Kontakt Babette-serien
  • Café Monde
    • Læs om Café Monde
    • Kontakt Café Monde
    • Forfattere ved Café Monde
    • Indsend dit manuskript
  • Bøger
    • Seneste udgivelser
    • Kommer snart
    • Forfattere
    • Få forlagenes nyhedsbrev
  • U Press
    • Læs om U Press
    • Kontakt U Press
    • Fagområder
    • Indsend dit manuskript
    • Forfattere
    • Få et Peer-Review
    • Mød forlæggeren
    • Lad U Press redigere din artikel
  • Babette-serien
    • Læs om Babette-serien
    • Kontakt Babette-serien
  • Café Monde
    • Læs om Café Monde
    • Kontakt Café Monde
    • Forfattere ved Café Monde
    • Indsend dit manuskript

Fra Kvindelig husgerning over Hjemkundskab til Madkundskab

Jette Benn

120 ÅR MED MAD I SKOLEN ”Kvindelig husgerning” eller ”Madkundskab”. Skal man uddanne husholdere, håndværkere, hyggespredere eller gastronomer? Faget har været på skoleskemaet i mere end 100 år, og undervisningens form, indhold, teknik og metode har ændret sig radikalt undervejs. I dag er husmødrenes skåneærmer lagt på hylden. Madkundskab er både for piger og drenge, faget opleves med hånden og munden gennem praktiske og teoretiske øvelser, stimulerer til erkendelse om ernæring, forbrug, ressourcer og miljø. I den grad et fag, der er værdigt for et skoleprojekt og en længerevarende uddannelse. Jette Benn yder det første betydelige forskningsbidrag til madundervisningens danske historie. Bogen kan læses samlet, bruges som opslagsværk over fagets udvikling, åbne døre til andre kilder til viden i og uden for Danmark og danne baggrund for faglige tiltag og nydannelser i fremtiden.
Læs mere Læs mindre
Køb bogen hos din fortrukne boghandler

DKK 349,95

Udgivelsesdato: 14. juni 2016
Forfatteren

Jette Benn

Læs mere Læs mindre

Presse

Inspiration til andre læseoplevelser

Relaterede varer

Tilføj til kurv

Danmark, Gurre, stranden – Steder i dansk litteratur

DKK 149,95
Tilføj til kurv

Hovedpine. Nyt om mekanismer og behandling

DKK 249,95
Tilføj til kurv

TEKU-modellen – teknologiforståelse i professionerne

DKK 199,95
Læs mere

Unge, globalisering og politisk dannelse

Bøger

Podcasts

Film

U Press

Om U Press
Job/praktikplads
Handelsbetingelser
Privatlivspolitik
Cookiepolitik

Ressourcer

Til presse
Til forfattere
Til boghandlere
Til undervisere
Til institutioner

Connect

Kontakt os

U Press
Rådhuspladsen 16
DK-1550 København V

CVR: 34921369
Telefon: 60 85 22 08
E-mail: upress@upress.dk

© 2023 U Press & Café Monde