Interkulturel pædagogik – kulturmøder i teori og praksis

Interkulturel pædagogik – kulturmøder i teori og praksis

DKK325.00

FREMTIDENS INTERKULTURELLE PÆDAGOGIK ER TVÆRFAGLIG

Viden om kulturmøder bruges i stadig flere dele af det danske samfund. Feltet interkulturel pædagogik spiller en stigende rolle i uddannelsesudveksling, sprogindsatser, udviklingsbistand, internationale organisationer og flygtninge og indvandreres integration.

I en globaliseret verden opstår vanskelige spørgsmål, som her behandles i teori og praksis: Hvad ved vi om kommunikation og gensidig forståelse i mellemkulturelle sammenhænge? Hvad sker der, når minoritetsgrupper udsættes for kritik ikke bare fra majoriteten, men også fra egne rækker? Hvilken rolle spiller sprog for tosprogede børn og deres livsvilkår? Hvad sker der, når skoler udbreder bestemte værdier og kulturer? Hvordan kan casearbejde forberede mennesker til virkelighedens mangfoldighed, og hvordan kan vi lære, opdrage, undervise og uddanne dem?

Bogen henvender sig til studerende på pædagogiske universitets- og professionsuddannelser i Danmark. Fremtidens interkulturelle pædagogik er tværfaglig, og emnet fordeler sig på tre temaområder: pædagogisk indsats og kulturmøde; etnisk og social differentiering; sprog, kultur og kognition.

Redigeret af Peter Hobel, Helle Lykke Nielsen, Pia Thomsen og Lilli Zeuner.

Køb bogen her

Køb e-bogen her

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Interkulturel pædagogik – kulturmøder i teori og praksis”