9788793060647

John Rosenstock: Uden tvivl er tro farlig – Fundamentalismens psykologi

DKK349.95

♥♥♥♥ Politiken: ”Rosenstocks bog er et fint introducerende overbliksværk om et højaktuelt emne i et meget tilgængeligt sprog.”

Anmeldelse i Udsyn: “forskningsbaseret, dybdeborende og grundig, spænder emnemæssigt vidt – og så er den velskrevet og spækket med humor (…) John Rosenstock behandler den kristne, jødiske, islamiske, hinduistiske og buddhistiske fundamentalisme (…) Denne bog har det hele. Den kan læses i ét stræk eller bruges som opslagsbog, hvis det er en bestemt religion eller politisk bevægelse, man vil fordybe sig i.”

Lektørudtalelse: ”meget velskrevet og velunderbygget.”

Professor em., dr.phil. Rolf Kuschel: ”Bogen kan med fordel bruges af fagfolk, journalister og alle, der interesserer sig for nutidens aktuelle problemer som den stærkt voksende fundamentalisme og terror. Den bringer klarhed i en ofte meget rodet offentlig debat om islam og jødedom, og den fremstiller og analyserer fundamentalistiske kræfter inden for kristendommen og andre religioner – forhold, der har tendens til at blive overset i aktuelle debatter […] Forfatterens fine humor har heldigvis fundet adgang i bogen, hvorved et meget alvorligt stof gøres lettere.” (uddrag af peer review)

 

Bogen om fundamentalismens psykologi er den første på dansk, og centralt står spørgsmålet: Hvordan er det muligt at foretage onde handlinger i god tro?

Både fredelige og militante fundamentalister foretager en nøje udvælgelse, prioritering og fortolkning af skriftsteder. Fundamentalistiske bevægelser og deres tilhængere inden for kristendom, jødedom, islam, hinduisme, buddhisme, kommunisme og nazisme beskrives i detaljer, deres fællestræk påvises på tværs af ideologierne, og der gives også eksempler på fundamentalistiske bevægelser i Danmark.

Radikaliseringens psykologiske mekanismer kortlægges ud fra en stor samling af casestories og kilder fra alle de store religioner og flere politiske ideologier.

Køb bogen her 

For salg til institutioner henviser U Press til de gængse online-boghandlere, hvor man blot skal oprette sig som EAN-kunde

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “John Rosenstock: Uden tvivl er tro farlig – Fundamentalismens psykologi”