9788793060753

Drude Dahlerup: Demokrati uden kvinder?

DKK175.00

DEMOKRATI UDEN KVINDER?

”Dahlerup modsætter sig den naive tro, at det automatisk ’går i den rigtige retning’: fremskridt er ikke noget, der ’nok skal komme med tiden’, det er noget, der PRESSES ind i samtiden mod dens vilje som følge af viljestærke politiske (og oftest udenomsparlamentariske) kræfter, i dette tilfælde kvindebevægelserne.” (Dagbladet Information)

DEMOKRATI UDEN KVINDER? 

I sin nye bog spørger Drude Dahlerup, hvorfor det trods mange års fremgang skal tage så lang tid at opnå fuld inklusion af kvinder i det politiske liv. Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter, og i de nye globale styresystemer er kvinderepræsentationen endnu mindre.

Dahlerups svar er baseret på hendes mangeårige forskning. De bringer eksempler fra hendes arbejde som international konsulent omkring integrering af kvinder i politiske beslutningsprocesser. Den danske udvikling sættes ind i et internationalt perspektiv.

– “At tilbageskridt i ligestillingen er en reel risiko, er for mange andre lande ingen nyhed. Men det er først for alvor gået op for os i de gamle demokratier efter valget af en sexistisk og racistisk præsident i verdens hidtil stærkeste magt og med udviklingen af uliberale partier og demokratier i visse europæiske lande. Der synes i visse lande at være opstået en ny modreaktion mod feminismen – en anti-gender-bevægelse mod kvinders og seksuelle minoriteters rettigheder – og det længe før fuld ligestilling er blevet en realitet.”

Dagbladet INFORMATION: ”Dahlerup modsætter sig den naive tro, at det automatisk ’går i den rigtige retning’: fremskridt er ikke noget, der ’nok skal komme med tiden’, det er noget, der PRESSES ind i samtiden mod dens vilje som følge af viljestærke politiske (og oftest udenomsparlamentariske) kræfter, i dette tilfælde kvindebevægelserne.”

KØB BOGEN HER

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Drude Dahlerup: Demokrati uden kvinder?”